Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Artisjoksalade met zeefruit

Aantal personen: 4

Ingrediënten

blikje artisjokharten (100 gr)
1 grote aardappel, vastkokend
3 tl walnootolie
1 el sherryazijn
200 gr gemengde, gekookte zeevruchten
8 kwarteleitjes
50 gr walnoten
sap van 1 citroen
50 gr ijsbergsla
peper en zout

Bereiden

kook de aardappel gaar in water met wat zout, afkoelen.
Meng de olie met de sherryazijn, het citroensap, zout en peper tot een dressing.
Snijd de aardappel en artisjokharten in kleine blokjes, doe in een schaal, dressing erover, laat ca 30 minuten intrekken.
Hak de walnoten grof en rooster ze in droge pan bruin.
Kook de kwarteleitjes ca 4 min af en pel ze.
Snijd de sla in fijne stukjes.
Roer de zeevruchten door de artisjoksalade en vermeng het geheel met de sla.
Lepel de salade in glazen en garneer met geroosterde walnoten en eventueel cressoorten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Auberginebakjes met makreel en aardappel
Kaas-taartje met noten en druiven
Bloedsinaasappelsalade met noten-frambozendressing
Salade uit Nice in een deegbakje
Waldorfsalade met gerookte kip

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes